تحولات منطقه

علی‌رغم کارشکنی‌ها و وتوی آمریکا، فلسطینی‌ها در سال ۲۰۱۹ برای عضویت کامل در سازمان ملل متحد تلاش می‌کنند.

درخواست فلسطین برای عضویت کامل در سازمان ملل و مانع‌تراشی آمریکا
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش گروه بین الملل قدس آنلاین، علی‌رغم کارشکنی‌ها و وتوی آمریکا، فلسطینی‌ها در سال جدید (۲۰۱۹) برای عضویت کامل در سازمان ملل متحد تلاش می‌کنند.

فلسطینی‌ها در ماه آینده میلادی، درخواست خود مبنی بر عضویت کامل در سازمان ملل متحد را به شوای امنیت سازمان ملل تقدیم می‌کنند. این در حالی است که انتظار مخالفت و کارشکنی اسرائیل و آمریکا را نیز دارند.

خبرنگار شبکه تلویزیونی روسیا الیوم گزارش داد: با پایان سال جاری میلادی (سال ۲۰۱۸) تعداد زیادی از فلسطینی ها که به (حقانیت) فلسطین ایمان دارند به مقامات رام الله اعتماد کردند تا روند عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل متحد تکمیل و نهایی شود. در همین راستا "ریاض الماکی" وزیر خارجه تشکیلات خودگران فلسطین گفت: در ماه آینده درخواستی مبنی بر عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل متحد به شورای امنیت سازمان ملل تقدیم می‌شود.

"واصل ابو یوسف" عضو کمیته اجرایی سازمان آزادی‌بخش فلسطین در مصاحبه با خبرنگار شبکه "روسیا الیوم" گفت: این درخواست اواسط ماه آینده به شورای امنیت سازمان ملل متحد تقدیم می شود و انتظار می رود این درخواست در چارچوب عملیات سیاسی که آمریکا در جهت عدم تحقق کشور فلسطین انجام می‌دهد با وتوی این کشور روبرو شود.

"واصل ابو یوسف" افزود: موضع آمریکا در این خصوص روشن است، اما ما شهدایی در این راه تقدیم کرده‌ایم تا به حق خود یعنی اذعان به این که فلسطین کشور است؛ دست یابیم. علاوه بر این ما برای تصویب قطعنامه‌ای (دیگر) در حمایت بین‌المللی از مردم فلسطین در مقابل جنایت های اشغالگران تلاش می‌کنیم.

به نظر می رسد بجز وتوی آمریکا، مانعی بر سر راه تایید این طرح وجود ندارد، اما فلسطینی‌ها گام برداشتن در این زمینه را در حالی که رهبران فلسطینی همه راه ها را پیش تر امتحان کرده‌اند؛ ضروری می‌دانند.

"شعوان جبارین" مدیر موسسه (الحق) در مصاحبه با خبرنگار شبکه "روسیا الیوم" گفت: هر وتویی مانع تحقق این درخواست می شود، اما سوال اینجاست که چگونه می‌توان از این وتو عبور کرد؟ فلسطینی‌ها می دانند که این درخواست، پیامدهایی برای آنها خواهد داشت، اما موجب خواهد شد آمریکا بار دیگر از بعد اخلاقی و سیاسی رسوا و حمایت این کشور از رژیم صهیونیستی بیش از گذشته نمایان شود. بنابراین آمریکا نمی‌خواهد که فلسطین جایگاه خود در سطح بین‌الملل را تقویت کند.

فلسطین توانسته است در سال ۲۰۱۲ عضویت ناظر غیر عضو سازمان ملل را بدست آورد، اما برای عضویت کامل در سازمان ملل نیاز است که در وهله اول درخواستی در این خصوص به سازمان ملل تقدیم شود. بنابراین در سایه بی‌توجهی بین‌المللی به مساله فلسطین، اما فلسطینی‌ها به تلاش خود در سازمان ملل ادامه می دهند و این تنها گزینه فلسطینی‌ها است حتی در صورتی که نتیجه فوری نداشته باشد. این راه از منظر فلسطینی‌ها تنها راه باقی مانده برای رویارویی با طرح هایی است که گفته می شود برای حل و فصل مساله فلسطین طرح ریزی شده است.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.